Stagevacature Onderzoek geschiedenis Nederland toiletten

10 december 2021

De functie

Ben jij de bevlogen strijder die samen met ons gedreven team de droom van de Toiletalliantie (onderdeel van de Maag Lever Darm Stichting), voldoende openbare toiletten voor iedereen, realiseert?

Wij zijn op zoek naar een stagiair die onderzoek naar de culturele geschiedenis van Nederland rondom (openbare) toiletten wil doen.

Contract: 24-32 uur per week

Vakgebied: geschiedenis / cultuur

Locatie: Amersfoort

Functieprofiel

Toilet onderzoek

De Maag Lever Darm Stichting strijdt samen met andere maatschappelijke organisaties, verenigd in de Toiletalliantie, voor voldoende openbare en opengestelde toiletten. Voldoende voor de twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, de anderhalf miljoen blaaspatiënten, ouderen, vrouwen en dagjesmensen. Kortom: iedereen. Want we hebben allemaal een paar keer per dag een toilet nodig.

De Toiletalliantie krijgt veel (media-)aandacht. Vrijwel dagelijks krijgen we de vraag hoe het kan dat we in Nederland zo achterlopen op het gebied van openbare toiletten ten opzichte van andere landen. Hier hebben we eigenlijk nog geen goed onderbouwd antwoord op. Vandaar dat we dit graag laten onderzoeken. Dus ben je geïnteresseerd in de culturele geschiedenis van Nederland en lijkt dit je een mooie vraag mee om de slag te gaan: wees welkom bij ons projectteam!

We strijden natuurlijk niet alleen. We werken als Toiletalliantie nauw samen met de app Hoge Nood, gemeenten, provincies, winkeliers, horecaondernemers, natuurbeheerders en iedereen die ons kan helpen. Want iedere wc telt. En jij kunt ons met dit onderzoek ook helpen, zodat we eindelijk een goed antwoord hebben op deze veelgestelde vraag.  We geven je graag de kans met jouw kennis een wervelende bijdrage te leveren aan de Toiletalliantie.

Een greep uit jouw verhaal

Jij:

Hebt affiniteit met goede doelen en gezondheid;

Bent buitengewoon nieuwsgierig en hebt zin om met deze specifieke onderzoeksvraag aan de slag te gaan;

Bent sociaal, neemt initiatief en stemt goed af;

Bent beschikbaar om dit onderzoek uiterlijk eind 2022 af te ronden.

Onze waardering

Een dynamische werkomgeving waarin je voldoende ruimte, informatie en aandacht krijgt om onderzoek uit te voeren waarvan de uitkomst dagelijks gebruikt zal worden;

De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen het project als je dat wilt, in afstemming met de projectleider is veel mogelijk;

Een stagevergoeding van €350 per maand (en reiskostenvergoeding indien niet in het bezit van een OV-Studentenkaart). Uiteraard vergoeden we ook onkosten die je moet maken voor je werk;

Begeleiding van de projectleider Toiletalliantie;

Een gezellig en hecht team van collega’s, waar hard wordt gewerkt, maar ook ruimte is voor plezier, af en toe een borrel of een potje tafeltennis.

Maag Lever Darm Stichting

De Toiletalliantie is een project van de Maag Lever Darm Stichting.

Je spijsvertering is van levensbelang. Wij zetten in op bewustwording en bewondering, vroege opsporing en samen strijden voor oplossingen. Dit doen wij met 32 enthousiaste collega’s vanuit het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort. Wij hebben de ambitie dat onze medewerkers als ambassadeurs gemotiveerd bijdragen aan een gezonde spijsvertering voor iedereen. We hebben betekenisvol werk en dat is voelbaar op de werkvloer. Dit doen we dan ook binnen een organisatiestructuur waarbij medewerkers binnen kaders veel verantwoordelijkheid krijgen en hierbinnen hun eigen talenten kunnen benutten en ontwikkelen. Projectmatige werken staat centraal. Wij bouwen met elkaar aan een gedreven organisatie waarbij het verschil maken centraal staat. Persoonlijk, ondernemend, eigenwijs en nieuwsgierig zijn hierbij de kernwoorden.

Reageren

Heb je een goed gevoel bij deze vacature en heb je interesse om te komen werken bij  de Maag Lever Darm Stichting?

E-mail dan je motivatie en cv uiterlijk 13 februari 2022 onder vermelding van ‘Stagiair Onderzoek geschiedenis Nederland toiletten’ t.a.v. Chantal Verheul via sollicitatie@mlds.nl.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer