Ondernemers

Jij als ondernemer (winkelier of in de horeca) bent een spil in het oplossen van het tekort aan toiletten in Nederland. Het toilet (of de toiletten) in jouw zaak kan je openstellen voor voorbijgangers. Jij staat daarmee bekend als een gastvrije ondernemer die ook nog eens extra omzet draait. En mensen gaan makkelijker de deur uit, omdat ze immers weten dat ze altijd bij jou naar het toilet kunnen.

lees meer over de meerwaarde van toiletten voor horeca en winkels

Wat kan je doen?  

Heel simpel: stel je toilet open voor bezoekers én voorbijgangers. Immers: iedere wc telt. Maak dat kenbaar door je aan te melden bij de app HogeNood

En je kan een sticker voor op het raam aanvragen via ons. Daarnaast kan je met de toiletposter duidelijk maken waarom jouw zaak zich hiervoor inzet. Veel ondernemers gingen je voor en zijn heel positief over de resultaten. 

Wil je meer? Werk dan samen met je mede-ondernemers via de ondernemersvereniging, of ga langs de deuren. Maak iedereen enthousiast, zodat er nog meer toiletten worden opengesteld. Zo creëer je samen een gastvrije buurt, en help je mee een maatschappelijk probleem op te lossen. 

Toiletbeleid

Daarnaast vragen we specifiek aan de grote retailers of horecazaken toiletbeleid te ontwikkelen, zodat het openstellen van het toilet geldt voor alle vestigingen. En neem het eens standaard mee in de nieuwbouwplannen: een toilet vóór de poortjes van de supermarkt zou de norm moeten zijn.  

Heb je vragen?

Neem eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Marjon Kranenbarg, zij kan je verder helpen. Bel haar via 033-7523500 of mail haar via onderstaande knop.

neem contact op

Doneer