Vrijwilligers

Wil je meehelpen het tekort aan openbare en opengestelde toiletten in Nederland op te lossen? We voegen je graag toe aan onze groep vrijwilligers die zich enthousiast inzet in hun gemeente. Natuurlijk helpen we je op weg en kan je ons altijd bereiken voor advies.

neem contact op

Wat kan je doen?

Als je ziet dat er in jouw gemeente een tekort is aan openbare en opengestelde toiletten, kan je twee routes bewandelen:

Je kan contact opnemen met de lokale horeca en winkeliers, zodat zij de noodzaak van dit probleem ook inzien en hun toiletten openstellen, ook voor voorbijgangers. Meld ze aan bij HogeNood en vraag stickers aan bij ons, zodat de ondernemers die op hun raam kunnen plakken. Lukt het niet ze te overtuigen? Kijk eens op onze pagina voor ondernemers. Daar staat veel informatie die hen vast weer een stap verder brengt.

Kaart het probleem aan bij je gemeente. Dit is makkelijker dan je misschien denkt; lokale politici staan erg open voor vragen en idee├źn van burgers. In onze handreiking vind je de stappen die je kan zetten om je lokale politiek zo ver te krijgen, dat ze een motie goedkeuren en een ambtenaar met het probleem aan de slag gaat. Als het jou vooral gaat om toiletten in natuurgebieden, dan moet je over het algemeen bij de Provincie zijn.

Media

Voor je actie kan je gebruik maken van de lokale media. Een voorbeeld persbericht vind je hier, die kan je versturen naar lokale kranten en radio en televisie. Natuurlijk mag je gebruik maken van ons logo.

We zijn daarnaast altijd op zoek naar goede ambassadeurs van onze missie; ervaringsdeskundigen die weten waarom meer openbare toiletten nodig zijn. Misschien kan je ons ook helpen jouw verhaal te delen, op deze website of in de media. Lijkt het je wat? Suzanne kan je hier veel meer over vertellen.

Ervaringen van anderen

Er zijn veel Nederlanders die ervaring hebben met het tekort aan openbare toiletten. Mensen met een spijsverteringsziekte, maar ook vrijwilligers voor de Toiletalliantie, alliantiepartners, deskundigen en gemeenten. Al deze ervaringen lees je hier.

Lees meer

We helpen je graag 

Laat je het weten als je aan de slag gaat? We helpen je graag, of we kunnen je koppelen aan een andere vrijwilliger met al wat ervaring. 

Heb je vragen?

Neem eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Marjon Kranenbarg, zij kan je verder helpen. Bel haar via 033-7523500 of mail haar via onderstaande knop.

neem contact op
Doneer