In de media

Meest toiletvriendelijke gemeenten 2023

Elk jaar presenteren we in samenwerking met HogeNood een ranglijst van de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland. Dit jaar staat gemeente West Maas en Waal op nummer 1. Helaas zijn er nog te veel gemeenten zonder of met weinig openbare toiletten. Ons werk zit er dus nog niet op. Bekijk hieronder de gehele ranglijst van de meest toiletvriendelijke gemeenten van 2023.

16 november '23

Niet wandelen of fietsen omdat openbare toiletten ontbreken

16 maart is Nationale Plasdag. Deze dag is bedoeld om plasproblemen bespreekbaar te maken en bewustwording te creëren voor de uitdagingen van mensen met (in)continentieproblemen.

16 maart '23

Bewegingsvrijheid van veel Nederlanders beperkt door tekort aan toiletten langs wandel- en fietspaden

De lente komt eraan, een mooie tijd voor een wandel- of fietstocht in de natuur. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het kleine aanbod van toiletten langs wandel- en fietspaden weerhoudt veel Nederlanders ervan de natuur in te gaan.

16 maart '23

Toiletsymposium 2022: van impact naar concreet beleid

Met hoge nood op zoek naar een openbaar toilet. In heel wat gemeenten is het dan lang zoeken. In Nederland zijn er ongeveer 500 openbare wc’s die dag en nacht bereikbaar zijn, waarvan een aanzienlijk deel urinoirs voor mannen is. Dat is veel te weinig, vindt Ingrid Rep, directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB.

28 november '22

De meest toiletvriendelijke gemeenten van 2022

Elk jaar presenteren we in samenwerking met Hoge Nood een ranglijst van de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland. Dit jaar staat gemeente Veere op nummer 1. Bekijk de gehele ranglijst van de meest toiletvriendelijke gemeenten van 2022.

18 november '22

Veere in 2022 de nieuwe toiletvriendelijkste gemeente van Nederland

Veere is de toiletvriendelijkste gemeente van Nederland, vóór de stad Utrecht en het Waddeneiland Schiermonnikoog. Een flinke sprong vooruit, want vorig jaar stond het Zeeuwse Veere nog op de 27e plaats.

18 november '22

KBO-PCOB: “Tijd voor meer openbare toiletten!”

Met hoge nood op zoek naar een openbaar toilet. In heel wat gemeenten is het dan lang zoeken. In Nederland zijn er ongeveer 500 openbare wc’s die dag en nacht bereikbaar zijn, waarvan een aanzienlijk deel urinoirs voor mannen is. Dat is veel te weinig, vindt Ingrid Rep, directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB.

31 oktober '22

“Provinciale partijen, zorg voor meer toiletten in de natuur, bij busstations en langs wandel- en fietspaden”

De Toiletalliantie roept provinciale partijen op zich in te spannen om het toilettekort terug te dringen. Steeds meer gemeenten doen iets aan het tekort aan toiletten in stads- en dorpscentra, maar provincies nemen nog weinig initiatief. Dat moet anders, want nu blijft één op de vier Nederlanders vanwege het toilettekort regelmatig thuis, en bij ouderen zelfs meer dan één op de drie. Dit blijkt uit onderzoek door Peil.nl onder 1237 respondenten.

6 oktober '22

Digitaal Toiletsymposium 2022

Dat er in Nederland te weinig openbare en opengesteld toiletten zijn weten we nu wel. Laat je op het digitale Toiletsymposium 2022 inspireren om hier nu echt werk van te maken, of je harde werk voort te zetten! In een programma van minder dan drie uur leiden we je met vaart en interactie door alles wat met toiletten te maken heeft.

3 oktober '22

Hoge nood tijdens winkelen probleem voor winkelpubliek én winkels

Onderzoek onder Nederlandse gemeenteraden laat een flinke verbetering zien in aandacht voor openbare toiletten in de afgelopen vijf jaar, maar tegelijkertijd heeft twee derde van de gemeenteraden dus nog geen actie ondernomen.

15 september '22

Doneer