In de media

Digitaal Toiletsymposium 2022

Dat er in Nederland te weinig openbare en opengesteld toiletten zijn weten we nu wel. Laat je op het digitale Toiletsymposium 2022 inspireren om hier nu echt werk van te maken, of je harde werk voort te zetten! In een programma van minder dan drie uur leiden we je met vaart en interactie door alles wat met toiletten te maken heeft.

3 oktober '22

De meest toiletvriendelijkste gemeenten van 2021

Elk jaar presenteren we in samenwerking met Hoge Nood een ranglijst van de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland. Ook dit jaar staat gemeente Druten op nummer 1. Bekijk de gehele ranglijst van de meest toiletvriendelijke gemeenten van 2021.

29 september '22

Hoge nood tijdens winkelen probleem voor winkelpubliek én winkels

Onderzoek onder Nederlandse gemeenteraden laat een flinke verbetering zien in aandacht voor openbare toiletten in de afgelopen vijf jaar, maar tegelijkertijd heeft twee derde van de gemeenteraden dus nog geen actie ondernomen.

15 september '22

Onderzoek: meer openbare toiletten nodig in Utrechtse natuur

Utrecht - Op de landgoederen Haarzuilens, Amelisweerd en Rhijnauwen is een tekort aan toiletten. Dit blijkt uit een onderzoek van leerlingen aan het Gerrit Rietveld College in opdracht van de VVD-fractie in Provinciale Staten van Utrecht. De conclusie: Utrecht kent binnen haar natuur- en recreatiegebieden op dit moment een gebrekkig algemeen beleid rondom toiletten.

15 september '22

Onderzoek: een derde van de gemeenteraden heeft werk gemaakt van openbare toiletten

Onderzoek onder Nederlandse gemeenteraden laat een flinke verbetering zien in aandacht voor openbare toiletten in de afgelopen vijf jaar, maar tegelijkertijd heeft twee derde van de gemeenteraden dus nog geen actie ondernomen.

6 september '22

‘Elke trein een toilet’-petitie aan de Tweede Kamer aangeboden

Op dinsdag 7 juni 2022 om 13.45 uur overhandigen Treinen Met Toiletten/Pleeback, Ieder(in), Coalitie voor Inclusie en de Toiletalliantie hun petitie in de Statenpassage in het Tweede Kamergebouw aan de Vaste Kamercommissie Infrastructuur & Waterstaat. In de petitie roepen zij de politiek op om het landelijk te verplichten dat iedere trein een toegankelijk toilet heeft. Nu is deze verplichting er nog niet. De Kamercommissie I&W praat op donderdag 9 juni weer met de staatssecretaris over het spoor.

6 september '22

Vacature onderzoeksstage bij de Toiletalliantie/Maag Lever Darm Stichting

Ben jij de bevlogen strijder die samen met ons gedreven team de droom van de Toiletalliantie (onderdeel van de Maag Lever Darm Stichting), voldoende openbare toiletten voor iedereen, realiseert? Wij zijn op zoek naar een onderzoeksstagiair.

30 juni '22

De opkomst en ondergang van openbare toiletten in Nederland

“Waarom zijn er zo weinig openbare toiletten in Nederland?” Het is de meest gestelde vraag die we krijgen bij de Toiletalliantie. We hebben onze vermoedens. Maar dit jaar gaan we er nu eens echt onderzoek naar doen.

26 april '22

Partijen in Tweede Kamer pleiten voor treinen met toiletten

Tijdens de bespreking van het Actualisatierapport Toegankelijkheid Spoor 2021 vroegen meerdere partijen om toiletten in treinen op te nemen in het bestuursakkoord of wettelijk te regelen in het besluit Toegankelijk Openbaar Vervoer. De Toiletalliantie heeft met verschillende alliantiepartners dit probleem aangekaart bij de Tweede Kamer.

21 december '21

Stagevacature Onderzoek geschiedenis Nederland toiletten

Ben jij de bevlogen strijder die samen met ons gedreven team de droom van de Toiletalliantie (onderdeel van de Maag Lever Darm Stichting), voldoende openbare toiletten voor iedereen, realiseert? Wij zijn op zoek naar een stagiair die onderzoek naar de culturele geschiedenis van Nederland rondom (openbare) toiletten wil doen.

10 december '21

Doneer