In de media

Vacature onderzoeksstage bij de Toiletalliantie/Maag Lever Darm Stichting

Ben jij de bevlogen strijder die samen met ons gedreven team de droom van de Toiletalliantie (onderdeel van de Maag Lever Darm Stichting), voldoende openbare toiletten voor iedereen, realiseert? Wij zijn op zoek naar een onderzoeksstagiair.

30 juni '22

De opkomst en ondergang van openbare toiletten in Nederland

“Waarom zijn er zo weinig openbare toiletten in Nederland?” Het is de meest gestelde vraag die we krijgen bij de Toiletalliantie. We hebben onze vermoedens. Maar dit jaar gaan we er nu eens echt onderzoek naar doen.

26 april '22

Partijen in Tweede Kamer pleiten voor treinen met toiletten

Tijdens de bespreking van het Actualisatierapport Toegankelijkheid Spoor 2021 vroegen meerdere partijen om toiletten in treinen op te nemen in het bestuursakkoord of wettelijk te regelen in het besluit Toegankelijk Openbaar Vervoer. De Toiletalliantie heeft met verschillende alliantiepartners dit probleem aangekaart bij de Tweede Kamer.

21 december '21

Stagevacature Onderzoek geschiedenis Nederland toiletten

Ben jij de bevlogen strijder die samen met ons gedreven team de droom van de Toiletalliantie (onderdeel van de Maag Lever Darm Stichting), voldoende openbare toiletten voor iedereen, realiseert? Wij zijn op zoek naar een stagiair die onderzoek naar de culturele geschiedenis van Nederland rondom (openbare) toiletten wil doen.

10 december '21

Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten aan de slag met meer openbare toiletten in natuur

Vandaag, op ‘Wereld Toilet Dag’ wordt het project ‘When Nature Calls’ aangekondigd: meer dan dertig natuurtoiletten erbij in Nationale Parken en bij drukbezochte natuurgebieden.

19 november '21

Druten voor tweede keer op rij de toiletvriendelijkste gemeente van Nederland

De Maag Lever Darm Stichting stelt op Wereldtoiletdag een ranglijst op over de meest en minst toiletvriendelijke gemeenten in Nederland. De resultaten van 2021 zijn bekend!

19 november '21

Eerste mobiele zelfreinigende toiletunit stap in de goede richting

Een veelgehoord vooroordeel van openbare toiletten is dat ze vies zijn. Maar dat hoeft helemaal niet, zelfs niet op festivals. Met de komst van de mobiele zelfreinigende toiletunit komen we een stapje dichterbij een echte duurzame oplossing.

28 oktober '21

Stagevacature Community Building

Ben jij de bevlogen strijder die samen met ons gedreven team de droom van de Maag Lever Darm Stichting realiseert? Wij zijn op zoek naar een stagiair Community Building voor de Toiletalliantie.

20 oktober '21

Oproep aan formerende partijen: maak Nederland toegankelijker met meer openbare toiletten

In deze Week van de Toegankelijkheid, die vandaag start, roept de Toiletalliantie de formerende partijen op om de toiletnorm bij wet vast te leggen. Daarnaast probeert de Toiletalliantie haar missie te behalen door te strijden voor verplichte toiletten in regionale treinen.

4 oktober '21

Coronapas en horecatoiletten

De afgelopen dagen krijgen we vaak de vraag over de toegang van horecatoiletten na de invoering van de coronapas. We begrijpen goed het belang van dit probleem en met De Toiletalliantie blijven we strijden we voor voldoende openbare toiletten, de invoering van de pas laat wederom zien hoe groot het tekort is en dat we in Nederland veel te afhankelijk zijn van de welwillende horeca.

27 september '21

Doneer