In de media

Eerste natuurtoilet op Texel laat mensen weer zorgeloos wandelen

Een op de vier Nederlanders blijft liever thuis als er geen toilet in de buurt is, en bij mensen met een maagdarmaandoening is dat zelfs een op de twee. Met het eerste natuurtoilet op Texel wordt de natuur bezoeken een stukje onbezorgder.

18 april '24

Toiletalliantie: WC-tekort leidt tot wildpoepen

Maar liefst vier op de tien toeristen in eigen land heeft een dagje uit wel eens moeten afbreken vanwege het gebrek aan toiletten.

20 maart '24

Meest toiletvriendelijke gemeenten 2023

Elk jaar presenteren we in samenwerking met HogeNood een ranglijst van de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland. Dit jaar staat gemeente West Maas en Waal op nummer 1. Helaas zijn er nog te veel gemeenten zonder of met weinig openbare toiletten. Ons werk zit er dus nog niet op. Bekijk hieronder de gehele ranglijst van de meest toiletvriendelijke gemeenten van 2023.

16 november '23

Niet wandelen of fietsen omdat openbare toiletten ontbreken

16 maart is Nationale Plasdag. Deze dag is bedoeld om plasproblemen bespreekbaar te maken en bewustwording te creëren voor de uitdagingen van mensen met (in)continentieproblemen.

16 maart '23

Bewegingsvrijheid van veel Nederlanders beperkt door tekort aan toiletten langs wandel- en fietspaden

De lente komt eraan, een mooie tijd voor een wandel- of fietstocht in de natuur. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het kleine aanbod van toiletten langs wandel- en fietspaden weerhoudt veel Nederlanders ervan de natuur in te gaan.

16 maart '23

Toiletsymposium 2022: van impact naar concreet beleid

Met hoge nood op zoek naar een openbaar toilet. In heel wat gemeenten is het dan lang zoeken. In Nederland zijn er ongeveer 500 openbare wc’s die dag en nacht bereikbaar zijn, waarvan een aanzienlijk deel urinoirs voor mannen is. Dat is veel te weinig, vindt Ingrid Rep, directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB.

28 november '22

De meest toiletvriendelijke gemeenten van 2022

Elk jaar presenteren we in samenwerking met Hoge Nood een ranglijst van de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland. Dit jaar staat gemeente Veere op nummer 1. Bekijk de gehele ranglijst van de meest toiletvriendelijke gemeenten van 2022.

18 november '22

Veere in 2022 de nieuwe toiletvriendelijkste gemeente van Nederland

Veere is de toiletvriendelijkste gemeente van Nederland, vóór de stad Utrecht en het Waddeneiland Schiermonnikoog. Een flinke sprong vooruit, want vorig jaar stond het Zeeuwse Veere nog op de 27e plaats.

18 november '22

KBO-PCOB: “Tijd voor meer openbare toiletten!”

Met hoge nood op zoek naar een openbaar toilet. In heel wat gemeenten is het dan lang zoeken. In Nederland zijn er ongeveer 500 openbare wc’s die dag en nacht bereikbaar zijn, waarvan een aanzienlijk deel urinoirs voor mannen is. Dat is veel te weinig, vindt Ingrid Rep, directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB.

31 oktober '22

“Provinciale partijen, zorg voor meer toiletten in de natuur, bij busstations en langs wandel- en fietspaden”

De Toiletalliantie roept provinciale partijen op zich in te spannen om het toilettekort terug te dringen. Steeds meer gemeenten doen iets aan het tekort aan toiletten in stads- en dorpscentra, maar provincies nemen nog weinig initiatief. Dat moet anders, want nu blijft één op de vier Nederlanders vanwege het toilettekort regelmatig thuis, en bij ouderen zelfs meer dan één op de drie. Dit blijkt uit onderzoek door Peil.nl onder 1237 respondenten.

6 oktober '22

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer