Eerste mobiele zelfreinigende toiletunit stap in de goede richting

28 oktober 2021

Enorm lang wachten in de rij. Om vervolgens aan te komen bij een smerig toilet. Soms voel je je daarna zo vies dat je het liefst gelijk onder de douche springt. Herkenbaar? De Toiletalliantie strijdt voor meer openbare, opengestelde én schone toiletten. Een veelgehoord vooroordeel van openbare toiletten is dat ze vies zijn. Maar dat hoeft helemaal niet, zelfs niet op festivals. Met de komst van de mobiele zelfreinigende toiletunit komen we een stapje dichterbij een echte duurzame oplossing.

Zaterdag 23 oktober onthulde Sanitronics, partner van de Toiletalliantie, de Sanitronics45. De eerste mobiele zelfreinigende toiletunit ter wereld. Deze unit is voorzien van maar liefst negen volledig zelfreinigende toiletten van Sanitronics. Met deze toiletunit verandert je toiletervaring tijdens evenementen compleet. Grote groepen mensen kunnen zo gebruik maken van een toilet wat na ieder gebruik volledig gereinigd wordt.

Nu de evenementensector wil laten zien dat zij ondanks COVID-19 een veilige omgeving kunnen creëren, bieden ontwikkelingen als deze uitkomst. Zo kan ook op een drukbezocht evenement een hygiënisch en schoon toilet worden aangeboden. En dat met een hoge doorloopsnelheid.

“Vieze toiletten op evenementen zijn een bekend probleem. De toiletten worden door zoveel mensen gebruikt dat de hygiëne vaak niet gewaarborgd kan worden, met de Sanitronics45 kan dat wel! Zo heeft iedereen ten alle tijde toegang tot een schoon en droog toilet.” Coen van Houwelingen, Chief Toilet Officer Sanitronics

Hoe het werkt

Een hygiënisch openbaar toilet, hoe werkt dat precies? Het systeem werkt met twee toiletpotten, die na ieder gebruik wisselen. Terwijl het eerste toilet én de vloer in een aparte ruimte onder een druk van 70 Bar wordt gereinigd, kan de tweede toiletpot gebruikt worden. Op deze manier blijft de gebruikersruimte schoon en is deze snel weer toegankelijk voor de volgende bezoeker.

Hoe nu verder?

Als Toiletalliantie zijn we enorm blij met deze mooie ontwikkeling. We hopen en strijden ervoor dat dit steeds vaker op evenementen ingezet gaat worden. Zo krijgt iedereen toegang tot schone toiletten. Ook in 2022 gaat Sanitronics verder met ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld zelfreinigende rolstoeltoegankelijke toiletten. Een ontwikkeling die wij alleen maar kunnen aanmoedigen.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer