De Toiletalliantie

Samen strijden we voor voldoende openbare en opengestelde toiletten. De Toiletalliantie bestaat uit de volgende organisaties: 

Missie

De missie van de Toiletalliantie is om voor 2023 voldoende openbare toiletten in Nederland te hebben. Voldoende voor de 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, de 1,5 miljoen blaaspatiënten, ouderen, vrouwen, dagjesmensen en iedereen die onderweg af en toe een toilet nodig heeft.

Wat we doen

We hebben veel contact met gemeenten, provincies, horecaondernemers, winkeliers… Iedere toileteigenaar die mogelijk kan helpen het tekort aan openbare toiletten op te lossen. Dit gaat bijvoorbeeld over het helpen met een motie of een beleidsplan voor een provincie of over het overtuigen van een café-eigenaar waarom dit een win-win situatie is voor iedereen. Daarnaast organiseren we een jaarlijks symposium voor toiletten in verblijfsgebieden én een voor toiletten in natuurgebieden, om zo de overheden mee te nemen in onze strijd.

Natuurlijk vragen we structureel aandacht voor het probleem door verhalen te verspreiden via onze eigen kanalen en via de media. We doen regelmatig onderzoek, waarmee we het belang van dit probleem aantonen. Bijvoorbeeld rond Nationale Plasdag en Wereldtoiletdag.

HogeNood

Hoge Nood

Met de HogeNood app vind je direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet met je smartphone. HogeNood laat je de route naar het toilet zien, geeft voorzieningen weer – denk bijvoorbeeld aan een rolstoeltoegankelijk toilet- en geeft reviews van voorgaande bezoekers.

Ook partner of ondersteuner worden?

Neem contact op met Suzanne Vrielink. Bel haar via 033-7523500 of mail naar: suzannevrielink@mlds.nl.

direct e-mailen
Doneer