Bobby, 67 jaar, PDS

We zijn in Rotterdam met onze fotoclub. Iedereen is op de hoogte van mijn PDS. Ik heb een euro in mijn jaszak voor het geval dat ik naar het toilet moet. Ik ben goed voorbereid, denk ik…

Boven station Blaak, met uitzicht op de Markthal, heb je leuke kubuswoningen met een soort winkelstraatje. 

Iedereen is enthousiast aan het fotograferen, behalve ik. Ik ben in paniek! Ik moet heel snel naar het toilet. Maar waar kan ik? Er is geen openbaar toilet of kroeg in de buurt te bekennen en helemaal naar de Markthal lopen is geen optie. Het wordt letterlijk een race tegen de rees.

Plotseling zie ik een kleine nagelstudio en ren naar binnen: ‘Waar is het toilet?!’ Verbouwereerd wijst een dame richting het toilet. Ik heb het gered!

Als ik klaar ben, bedank ik de dame vriendelijk en bied haar nog een euro aan, maar ik hoef niks te betalen. Gelukkig ben ik net op tijd. Ik hoop nooit mee te maken dat ze weigeren en er geen openbaar toilet in de buurt is, want dat lijkt me verschrikkelijk.

 Het gezicht van de nagelstudiodame was trouwens wel een foto waard.

Meer toiletten in Nederland. Help ook mee!

Met de Toiletalliantie strijden we voor meer openbare toiletten in Nederland. Zodat iedereen weer de deur uit kan, zonder angst voor gênante situaties. Strijd jij ook mee?

ja, ik help mee
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer