Hart van Nederland – Openbare Toiletten Amsterdam

8 augustus 2018

Het begon allemaal toen Geerte Piening het niet meer kon houden, geweigerd werd om te toiletteren en vervolgens ging wildplassen. Ze werd op de bon geslingerd en besloot dit aan te vechten. Helaas verloor ze deze zaak, maar het scheen wel licht op de situatie: er zijn te weinig openbare toiletten!

Er zijn het afgelopen jaar meer openbare toiletten gekomen. Mede door de hulp van de Maag Lever Darm Stichting. Maar dit zijn er nog lang niet genoeg! De Maag Lever Darm Stichting strijd samen met Geerte voor meer toiletmogelijkheden. Niet alleen voor vrouwen tijdens het uitgaan, maar voor iedereen met hoge nood, op wat voor tijdstip van de dag dan ook. D66 gaf toe dat er te weinig openbare toiletten zijn voor vrouwen. De gemeente Amsterdam liet weten met Geerte in gesprek te gaan. Inmiddels zijn we een jaar verder en is er nog steeds niets veranderd. Jammer!

Wij blijven strijden voor meer openbare toiletvoorzieningen!

Op zoek naar een openbaar toilet? Via de gratis app van HogeNood vind je direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet met je smartphone.

Doneer