Het Coronavirus

19 maart 2020

De ontwikkelingen in de verspreiding van het coronavirus (covid-19) volgen elkaar snel op, en de maatregelen vanuit de overheid daarbij ook. Zo zijn sinds 15 maart alle horecagelegenheden gesloten en horen we berichten dat ook openbare toiletten de deuren sluiten. Natuurlijk zijn er minder mensen op straat, maar toch heeft dit een directe impact op de Nederlandse maatschappij. Het is soms namelijk toch noodzakelijk de deur uit te gaan en dan zijn er minder opengestelde en openbare toiletten. Ook zijn de toiletten bij horecaondernemingen die vermeld staan in de Hoge Nood-app nu mogelijk gesloten, terwijl deze wel als open vermeld staan.

We begrijpen dat dat een hele vervelende situatie is voor mensen die snel een toilet nodig hebben bij hoge nood. We hebben echter ook begrip voor de maatregelen voorgesteld vanuit het vanuit het RIVM en ondersteunen die volledig; het belangrijkste is nu dat het virus wordt ingedamd. Tegelijkertijd roepen wij ondernemers op die nog wél open zijn, zoals bijvoorbeeld supermarkten en winkels, hun toiletten waar mogelijk beschikbaar te stellen. U kunt ze aanmelden in de HogeNood app. Samen komen we verder.

Intussen blijven wij onverminderd werken aan meer openbare en opengestelde toiletten in Nederland, zodat straks, als de storm voorbij is, iedereen weer de straat op kan.

Namens MLDS, de Toiletalliantie en HogeNood

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer