Veelgestelde vragen – coronavirus

25 maart 2020

Het coronavirus grijpt wereldwijd steeds harder om zich heen. De gevolgen zijn overal merkbaar. Zo zijn er nauwelijks nog toiletten beschikbaar nu cafés, restaurants en zelfs openbare toiletten worden gesloten. We realiseren ons dat dit gevolgen heeft voor hoe vrij u zich voelt om naar buiten te gaan.

Onze collega’s van de Maag Lever Darm Stichting zijn razend druk om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en voorlichting te geven over corona in relatie tot spijsverteringsaandoeningen. Een van deze vragen richt zich direct op toiletten. Die behandelen wij hieronder. De overige vragen mét antwoorden vind je hier.

Ik kan ineens nu helemaal nergens naar de WC omdat alle horeca gesloten is. Kunnen jullie daar wat aan doen?

We krijgen hier meer berichten over binnen en we begrijpen dat dit heel vervelend is. Je zult je immers mogelijk minder vrij voelen om nog naar buiten te gaan. Wij staan achter het besluit van de overheid en de adviezen van de RIVM om de horeca tijdelijk te sluiten. We beseffen ons dat dit directe gevolgen heeft voor het aantal beschikbare openbare en opengestelde toiletten, en tegelijkertijd natuurlijk ook voor het aantal mensen op straat. We roepen ondernemers die nog wel hun winkel of supermarkt open hebben, op om hun toilet beschikbaar te stellen. Je kunt dat ook aankaarten bij de ondernemers in jou buurt. Zij kunnen zich hier aanmelden.

We wensen iedereen veel sterkte, kracht, vertrouwen en uiteraard gezondheid toe in deze roerige tijd.


ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer